Foreningens historie

Ungdomsforeningen Fremtiden, Nr. 1 København er en ret gammel dame efterhånden. Rødderne går tilbage til 1911, hvor søsterloge Nr 2, Thyra Danebod tog initiativ til at danne ungdomsforeningen. Foreningen blev dannet for at kunne tilbyde Odd Fellows landet rundt at der blev set lidt efter deres børn, mens de var i København for at studere. På Odd Fellowsk blev ordet ‘kærlighed’ knyttet til foreningen, så de unge kunne arbejde med næstekærlighed og “Som kunne blive af den største betydning for de unge i deres livsarbejde”.
Tiderne skiftede og man begyndte at lære almen dannelse; at danse, skrive på maskine, sprog (engelsk, tysk og fransk), håndarbejde, bogholderi og hørte foredrag fra de kloge Odd Fellows.

Allerede dengang er tanken at Odd Fellow vil være ‘gode kammerater’, sikre medlemstilgang fra deres egne unge i København og at alle er med til at sponsorere foreningen, da “de 4 kroner om aaret ikke vil holde dem tilbage”. Der blev serveret gratis the og kage på møderne, det har vi valgt at holde fast i.

Der var 80 mennesker tilstæde til foreningens første møde for medlemmer, kun 30 af dem var unge. Heldigvis blev fordelingen anderledes og snart talte foreningen 63 medlemmer, samt ved næste optælling at være på 120 medlemmer.

2 sætninger bliver centrale; “Den tjener sig selv bedst, som tjener andre” og “Vær mod andre, som du vil, andre skal være mod dig”.

I 1913 kom vores sangbog til. Den er lille og fin, og jo åbenbart antik. Vi bruger den sjældent, men ved specielle lejligheder kommer den frem og vi synger Ungdomsforeningens sang, der stadig i dag, 100 år senere, er aktuel.

Det har aldrig været meningen at Ungdomsforeningen skulle være hverve-grundlag for Odd Fellow ordnenen, men det er formuleret at “Ungdomsforeningen Fremtiden er i pagt med noget af det smukkeste indenfor Ordenslivet, Sammenholdet og Familiefølelsen. Dens arbejde vil altid fortjene Støtte og Sympati”. Hvilket vi heldigvis stadig har glæde af i dag. Når det så er sagt, så opstår der naturligvis tætte bånd mellem ungdomsforeningens medlemmer og de loger der inviterer på visit, hvilket nogle gange resulterer i en ny søster eller bror til Odd Fellow ordenen.

Foreningen i dag

Vi er ganske almindelige unge, der alle er glade for at være frivillig. I vores forening er det ikke afgørende om man er høj eller lav, tyk eller tynd, grøn eller pink. Vi har plads til alle, bare du har hjertet på det rette sted og ønsker at gøre en forskel. Du skal dog være mellem 18 og 35 år.

Vi mødes hver 3. uge og planlægger hvad vi skal lave af solskinsdage, hvem der ordner hvad og hvordan vi får mest ud af de penge vi har. Ind i mellem holder vi fredagsbarer, sommerfest, spiseklubber, oplever noget kulturelt og tager i byen. Vi er unge mennesker og skal naturligvis også hygge os. Der er altid en egenbetaling når vi hygger, men alle (også studerende) kan være med på priserne.

 

 

Bestyrelsen


Formand:
Kathrine R. K. Jørgensen

Født i 1992 og opvokset i Jylland. Hun er uddannet lærer.
Blev optaget i Ungdomsforeningen Fremtiden i 2012 og i efteråret 2020 blev hun formand.
“Der er 4 gode grunde til at jeg bruger min fritid på Ungdomsforeningen Fremtiden: et fantastisk netværk, unikke venskaber, kvalifikationer – faglige og personlige – og en god samvittighed.”

Næstformand:
Maria Bering Andersen

Født i år 1990. Hun er uddanne salgsassistent, men er i gang med at læse til tandklinikassistent. Blev optaget i Ungdomsforeningen Fremtiden 2017 og i efterår 2020 blive hun næstformand.
“Jeg blev medlem af Ungdomsforening Fremtiden for at kunne gøre en god ting ved at hjælpe andre og begge mine forældre er medlem af Odd Fellow.”

 

Hvor kan man finde os?

Vi holder til i:
Odd Fellow palæet
Bredgade 28
1260 København

 

Brug for hjælp eller gerne vil give hjælp?

I Ungdomsforeningen Fremtiden er det os selv der bestemmer hvem vi gerne vil give en “Solskins dag”. Det betyder at vi ikke har en fast målgruppe, aldersgruppe eller mængde.
Så hvis man kender nogen der kunne bruge en “Solskins dag” er kan velkommen til at skrive til os på facebook eller skrive til vores formand (for@fremtidenkbh.dk) eller vores næstformand (nfor@fremtidenkbh.dk). Husk at oplyse hvem “Solskins dagen” er til for, hvorfor de skal have en “Solskins dag” og deres kontaktoplysninger.

Hvis man gerne vil støtte os er man er altid velkommen til at sende os penge.
Man kan overføre penge til:
Reg.nr.: 5044 Konto nr.: 1200834

Foreningens udvalg

Ungdomsforeningen Fremtiden, Nr. 1 København er organiseret i forskellige udvalg;

Kommunikationsudvalget: her planlægger vi foreningens kommunikation. Både den vi sender til Odd Fellow (breve og foredrag), til fremtidige medlemmer og til de nuværende.

Aktivitets/fest udvalget: arrangerer de sociale event for foreningens medlemmer. Denne gruppe finder fede ting vi kan lave sammen for at sikre at vi også har det sjovt sammen!

Det humanitære udvalg: er udvalget vi alle sammen er en del af. Vi er de frivillige hjælpere, der arrangerer solskinsdage for udsatte grupper i samfundet, der kunne have brug for sådan en.

Kontakt

Er du interesseret i at vide mere om os eller at blive medlem? Så send en mail til os eller find os på Facebook.