Optagelse i Ungdomsforeningen 2019

Torsdag d. 17. oktober var en stor dag.
Kl. 18 stod tre unge mennesker nemlig og trippede ude foran Petrus Beyer-salen, mens de ventede på hvad der skulle ske når dørene engang gik op. De havde iført sig deres stiveste puds, og stod klar med nervøse smil og forventningsfulde glimt i øjnene. Hvilke gamle og traditionsbundne ritualer skulle de mon gennemgå, forhåbentlig ikke noget skræmmende? Ville der mon stå en flok høje, kutteklædte fremmede på den anden side? Uvisheden var næsten ikke til at bære. Endelig skete det; dørene blev åbnet, og de tre aspiranter blev ledt ind i salen langs tilskuerpladserne, og videre hen foran formanden, som myndigt stod klar med sin tale til de nye medlemmer.
Med til ritualet var desuden 13 logebrødre- og søstre, som var kommet for at bevidne medlemsforøgelsen i Ungdomsforeningen, som det sig hør og bør. Alle sad de opmærksomt og lyttede, mens optagelsesritualet skred roligt og højtideligt frem i den højloftede logesal. En for en blev de nye medlemmer herefter ført frem foran foreningen kasserer, som i dagens anledning havde den vigtige opgave at sige et par ord om hver enkelt, inden de blev overrakt Ungdomsforeningens karakteristiske nål. Den skulle placeres på sin rette plads lige over hjertet, inden medlemmet blev ført hen til sin stol.
Da sidste ord var frembragt blev ritualet fint rundet af med afsyngning af Ungdomsforeningens sang, og med et var vi tre dedikerede medlemmer rigere. De kunne nu ånde lettet op, og følge med resten af selskabet ned i Spejlsalen, hvor der blev budt på et stykke smørrebrød og et kort oplæg om Ungdomsforeningens virke. Herefter ventede der kage og en selskabelig snak rundt om bordet nede i lejligheden. Stemningen var hyggelig og ubesværet, og alle nød en afslappet stund efter en særdeles vellykket optagelse. I Ungdomsforeningen vil vi gerne ønske vores nye medlemmer hjertelig velkommen – det er et vigtigt stykke arbejde og en lang og stolt tradition de nu står overfor at skulle løfte sammen med foreningens øvrige medlemmer, og vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at de er opgaven værdig.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *