Fremtidens Adventsfest 2016

På den anden side af de store buede vinduer skinner solen ned på søndagstrafikken, som tøffer godmodigt afsted ude på Bredgade og Dronningens Tværgade. Lokalet tager sig ud fra sin bedste side: I det ene hjørne står et juletræ flot dekoreret med julepynt i guld, og stjernen titter ned fra sin plads på toppen. Rundt omkring i rummet står seks runde borde overdådigt pyntet med nissemænd, juleservietter, grankogler sprayet med guld, hæklede lysestager og små poser med hjemmelavede brunkager. De guldfarvede stole med de røde sæder matcher perfekt farvesammensætningen i Riddersalen i Odd Fellow Palæet, som i dag er ramme om en helt særlig begivenhed: Ungdomsforeningen Fremtidens Adventsfest. Rummet tager sig ekstra godt ud i de mange store spejle der pryder salens vægge, og som reflekterer de fint opdækkede borde.

Ungdomsforeningens medlemmer vimser flittigt rundt for at gøre det sidste klart inden de 35 gæster indtager rummet – mange er allerede ankommet og venter nedenunder i spænding på hvad dagen kommer til at bringe.

Snart myldrer de ind ad salens døre og tager plads i stolene, mens rummet fyldes af en forventningsfuld summen. Ungdomsforeningens formand, Yvonne Ditlevsen, siger et par ord til velkomst, og skyder ballet i gang. De fine nisser på bordene må folk tage med hjem, meddeler hun blandt andet, hvilket udløser stor begejstring.

”Jeg har glædet mig meget til at være sammen med jer i dag”, lyder det herefter fra Storsire Erling Stenholdt Poulsen, som også har forberedt en tale. ”Nu er juleræset så småt gået i gang…”, fortsætter han, mens hele salen lytter opmærksomt.

Snart herefter er maden klar, og de unge mennesker fra Ungdomsforeningen er klar til at servere. I dagens anledning er seks søde piger og en enkelt ung mand mødt op i elegant sort tøj. Pigerne iført deres sorte forklæder med små hjemmelavede hjerter, juletræer og snemænd i filt. De smiler mens de går rundt blandt bordene og serverer flæskesteg, hvide og brune kartofler, rødkål, det sure og selvfølgelig masser af brun sovs. Der mangler ikke noget, og maden indtages med største fornøjelse.

Det er sådan en god start på julen, og det er dejligt at møde jer unge mennesker!

– Lise

I et af hjørnerne ovre ved flyglet har musikanten Søren stillet sit udstyr op, og fylder rummet med muntre sange mens han spiller på sin guitar. Da maden er indtaget deler han sanghæfter ud, og alle stemmer i og fylder rummet med sang. Der synges gode gamle klassikere, som fx ”Livstræets Krone”.

Herefter er alle klar til næste punkt på dagsordenen: ris a la manden! Der deles selvfølgelig mandelgaver ud til de tre som er heldige at fange en mandel, og for at sætte prikken over i’et deles der til sidst julegaver ud til hele forsamlingen. Fint pakket ind i rødt papir og med gyldne bånd omkring.

Dagen er ved at gå på held, og folk er glade og mætte. ”Vi er blevet taget så godt i mod i dag” siger Ruth, som også har deltaget i Adventsfesten ude i Kedelhallerne de sidste 5-6 år. ”Det er sådan en god start på julen, og det er dejligt at møde jer unge mennesker”! Hendes sidemand, Lise, supplerer: ”Det er de bedste flæskesvær jeg har fået i flere år! Så han gav mig lidt flere”, smiler hun. ”Det er et rigtig flot sted det her, og alle er så søde”.

Snart tager alle deres overtøj på, deres julegaver under armen, og lunter glade og tilfredse hjemad. ”Sikke et flot arrangement, hvor har I været dygtige”, siger flere mens de trykker de frivilliges hænder, og deres øjne stråler. Der er ingen tvivl om at årets Adventsfest i de nye rammer i Palæet har været en bragende succes, og alle, gæster såvel som Ungdomsforeningen, glæder sig allerede til næste år.