Fremtidens Adventsfest 2018

Den søde juletid står atter for døren, og i Odd Fellow betyder det at Adventsfesten for gamle, syge og ensomme endnu engang har været afholdt for at sprede glæde og julestemning. For tredje år i træk har Ungdomsforeningen forestået festlighederne med de til rådighed værende midler, og i år var gæstelisten vokset fra 47 til 72 deltagere, hvilket betød at arrangementet måtte rykke fra Riddersalen til Kongesalens majestætiske blå omgivelser. Traditionen tro stod menuen på lækker julemad med flæskesteg og kartofler af både den hvide og brune slags, rødkål og brun sovs plus det sure. Ris á la manden fulgte efter med løfte om en spændende pakke til den, der var så heldig at finde mandlen, og ved festens afslutning ventede en gave til alle gæster – en stor æske Anthon Berg chokolade.

Vores trofaste hus musikant Søren spillede igen år en kavalkade af kendte og elskede sange fra sit medbragte katalog, og der blev flittigt råbt ønsker op til ham når lejligheden bød sig. Det er altid en fornøjelse at observere, hvordan der bliver sunget med for fuld hals!

Edel fra Farum var med til Adventsfesten for første gang, og hendes udmelding om dagens forløb var klar:
”Det er noget af det mest fantastiske jeg nogensinde har været med til! Maden er dejlig og omgivelserne så imponerende – jeg har virkelig nydt at kunne deltage”.
Et enkelt blik rundt i salen afslørede også hurtigt at gæsterne nød maden, omgivelserne og det gode selskab i fulde drag – alle klædt i fint tøj og med forventningsfulde glimt i øjnene.

For at kunne afholde Adventsfesten med alle de ekstra deltagere, var vi i Ungdomsforeningen så heldige i år at modtage hjælp fra flere loger – en stor tak skal hermed lyde til de fremmødte fra nr. 2 Scandinavia, nr. 13 Venskab samt nr. 95 Frederik VIII. Med deres hjælp gik serveringen let som en leg, og alle gæster blev forsynet med hvad de måtte ønske af mad og drikke. Også gavmilde donationer fra flere loger har i år gjort det muligt for os at udvide kapaciteten, således at endnu flere kunne komme og nyde en dag i Palæets smukke og julede omgivelser. Især skal nævnes Niels Svenningsen fra loge nr. 1 Valdemar af Danmark, som i anledning af sin 70 års fødselsdag iværksatte en indsamling stilet til Ungdomsforeningen: 24.000,- fik vores formand overrakt tilbage i september, og en del af disse penge er selvfølgelig gået til årets Adventsfest. Det er en imponerende gestus, og vi er meget taknemmelige! Donationer og praktisk hjælp er en forudsætning for at vi fortsat kan afholde Adventsfesten i årene der kommer, og der skal ikke herske tvivl om at det er en begivenhed, som ligger vore hjerter meget nær. Det er en dag fuld af nærvær og hjertevarme, og den gør uden tvivl en kæmpe forskel for de inviterede. Julen ville ikke være det samme uden.

Til slut vil Ungdomsforeningen benytte lejligheden til at ønske jer alle en rigtig glædelig jul, og ikke mindst på gensyn til Adventsfesten næste år!

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *