Bondegårdstur med Glostrup Observationshjem 2019

En lun lørdag i august ankom otte forventningsfulde børn med deres forældre, samt tre glade medlemmer fra Ungdomsforeningen til besøgsgården Søsterbromølle i Nordsjælland.  Søsterbromølle er en 3-længet gård, hvoraf to af længerne er stalde, mens den sidste bruges til besøg, kurser og lignende, og det er ikke første gang vi gæster gården og de idylliske omgivelser. Selvom vi i Ungdomsforeningen har et princip om kontinuerligt at finde på nye arrangementer så flest mulige får mulighed for en solskinsdag, har vi i snart mange år haft tradition for denne tur – der er relativ hurtig udskiftning på Glostrup Observationshjem, så hvert år er det en ny flok nysgerrige børn der får sig en uforglemmelig oplevelse på landet.

 

Kl. 10 blev vi alle pænt modtaget af bondekone Dorrit og bondemand Mads, som igen i år bød os hjertelig velkommen. Til at starte med blev der budt på en bid brød, samt kaffe, te og saftevand mens vi sad udenfor og nød det gode vejr. I år havde Dorrit desuden en særlig opgave til os i Ungdomsforeningen: der skulle laves en fin uro af små får skåret ud i pap og med rigtig fåreuld på! Britt og Britta gav sig straks i kast med projektet, mens Lise hjalp Dorrit med at vise gæsterne rundt på hele gården. Der blev fodret sultne køer på marken med gammelt brød, og herefter fik høns og kyllinger i bondeparrets baghave serveret deres mad mens påfugleparret sad oppe på altanen og fulgte årvågent med, inden de besluttede sig for at hoppe ned og deltage i måltidet. Inde i stalden var der bløde kaniner som skulle klappes, og en gårdmis som sad på en halmballe og mjavede fik selvfølgelig også sin andel af opmærksomhed. Herefter skulle der hilses på grisene som øffede muntert rundt i deres sti, inden børnene alle fik en runde eller to i folden på den godmodige pony Rasmus. Dette vakte stor glæde og begejstring, og de glade forældre stod tålmodigt og forevigede ponyridningen på deres telefoner.

 

Dagen blev afrundet med indtagelse af en sandwich og et stykke kage i gårdens fine køkken, hvor gæsterne fik overrakt den kreativt udførte uro, samt naturligvis den obligatoriske godtepose inden de kunne køre trætte og tilfredse hjem. Alle som en havde vi en dejlig og oplevelsesrig dag, og vi glæder os allerede til en hyggelig eftermiddag på Søsterbromølle næste år!

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *