Bondegårdstur 22. september 2012

Lørdag d. 22/9 2012 var Ungdomsforeningen på den årlige bondegårdstur. Vi har haft Glostrup observationshjem (de kalder sig selv for et børnehjem) med på bondegårdstur et par gange før. Det er nye børn hver gang. På denne tur inviteres børnenes forældre også, hvilket kan give familierne noget at tale om. Vi havde på forhånd lavet gaveposer til børnene, som selvfølgelig skulle med.

Vi mødtes og kørte sammen til Glostrup, hvor vi hilste på personalet og fik lagt de medbragte gaveposer ind i bussen, så de var klar til hjemturen. Da klokken blev 10 kørte vi fra Glostrup mod Nordsjælland.

På bondegården fik vi en rundvisning med bondekonen. Hun viste os køer, geder, grise, heste, ænder, gæs, høns, katte og hunde (jeg håber at jeg fik dem alle sammen med). Det blev gjort klart, at der var visse forventninger til Ungdomsforeningens medlemmer, vi skulle nemlig lave æblemost til os alle sammen. Så mens børnene og deres forældre var ude og se spændende ting, halverede vi æbler og pressede i litervis.

Herefter stod den på frokost. Der var lavet de lækreste trekantsandwich med hjemmelavede salater (nogle børnehjemmet havde med) og bondekonen havde lavet flere forskellige slags kage. Mad og kage blev nydt med den nypressede most og efterfulgt af kaffe/the. Efter frokosten var der mulighed for at prøve forskellige ting. Ungdomsforeningens medlemmer havde vagten i høst-huset. Her kunne børnene lave havre om til havregryn og male hvede til mel. Alle fik en lille pose til udbyttet af deres anstrengelser, så man kunne prøve det derhjemme. De kunne også ride hos bondekonen, så der var begrænset opmærksomhed mod at male mel/havregryn, men det var helt ok, for der var ikke så mange møller til at male med.

Kl. 14 kørte bussen mod Glostrup igen og børnene fik deres gaveposer, hvor vi havde pakket en juicebrik, 2 chokoladekiks, et æble og et lille bondegårdsdyr i plastik. Vi fik sagt farvel til alle børn, forældre og ansatte, og takkede for en dejlig dag i hinandens selskab.

På vejen hjem til København gik snakken om dagen, om børnenes smil, om hvordan det mon var gået det medlem af ungdomsforeningen der blev kidnappet til sin polterabend (som skulle have været med) og om hvor fantastisk det var at opleve alle dyrene. Selvom klokken ikke var mange, må den friske landluft have gjort sin indvirkning, for da jeg kom hjem måtte jeg lige tage en lille lur på sofa’en.