Adventsfest for ”Ensomme og syge” 2011

Af Elisabeth Lyng Nielsen

Søndag d. 25. november 2011 blev Adventsfesten for ældre, ensomme og syge i Kedelhallen på Frederiksberg afholdt. Fra Ungdomsforeningen Fremtiden nr. 1 deltog Michael Winther Eriksen, Yvonne Xina Ditlevsen, Britta Ohlsen og Elisabeth Lyng Nielsen.

Formanden for festen, Svend Bolvinkel, bød os fra Ungdomsforeningen Fremtiden nr. velkommen ved ankomst kl. 9.00 om morgenen. Sammen med logebrødrene og søstrene startede vi dagen med et morgenmåltid, inden dagens arbejdsopgaver blev fordelt. Os fra ungdomsforeningen blev fordelt blandt logesøstrene, som vi hver især skulle hjælpe. Festens omfang krævede mange hænder til at klare dagens opgaver.

Til festen var over 300 gæster tilmeldt, og vi bød dem velkommen, mens HT’s 30 mands orkester spillede ved indgangen. For mange af gæsterne var denne fest årets største begivenhed, og de havde glædet sig siden sidste års adventsfest. Duften fra julemaden, lyden fra underholdningen og snakken, som spredte sig, gav en rar stemning i hallen. De svækkede sanser blandt mange af gæsterne var ikke en forhindring for at hygge sig. Festen var en stor succes, men prikken over i’et var de sprøde svær fra flæskestegen, den lune kirsebærsauce over ris a la manden og den gode underholdning. Dagens sidste underholdning, Keld og Hilda Heick, fik flere op af stolen og lyst til at synge med på kendte numre og til at danse med i kædedansen, som søstrene satte i gang.

Kl. 15 sluttede festen, og som en god afslutning og overraskelse fik alle gæsterne en pakke af julemanden.